Diensten

Verkoopondersteunende diensten

Door ons uitgebreid assortiment en de veel voorkomende wijzigingen in procedures en normen is het voor BAG-MacBen als ondernemende vennootschap een altijd durende uitdaging om actueel te zijn en te blijven. Het optimaal houden van ons assortiment en van de presentatie ervan is zeer tijdrovend en daardoor ook kostbaar. Een ondernemer die regelmatig bezig is in een labo of op een werf, weet als geen ander dat een uitgekiend assortiment met een correcte presentatie een belangrijke rol spelen. BAG-MacBen biedt naast een geavanceerd programma ook als enige in de Benelux ISO 17025 geaccrediteerde kalibraties aan voor drukproeftoestellen, trekproeftoestellen en weegschalen die het mogelijk maken ‘tailor made’ concepten voor onze afnemers te creëren.
De meertalige technische afdeling zorgt eveneens voor de nodige ondersteunende documenten.

Dienst na verkoop

Vlotte garantie-afhandeling en eventueel standaardomruiling in overleg met de fabrikant.

Erkend Kalibratie laboratorium BELAC nr. 410-CAL

BAG-MacBen is een EN ISO/EIC 17025 geaccrediteerd kalibratie laboratorium

Vergeet uw toestellen niet tijdig te laten kalibreren!
METEN is WETEN!  De slogan is simpel, maar het meetproces is dat niet altijd. De ingenieurs van BAG-MacBen zijn gedreven om ervoor te zorgen dat onze klant altijd weet wat hij meet met het gebruik van het juiste toestel onder de juiste omstandigheden.

BAG-MacBen kan u een unieke driedelige combinatie aanbieden: service, erkende kalibraties en onderhoud en dit alles op hetzelfde ogenblik voor heel uw laboratorium. Geen aparte reiskosten per toestel …

Betaal niet langer driemaal voor je kalibratie/herstelling/kalibratie en laat je kalibraties meteen uitvoeren door BAG-MacBen.

Graag verwijzen wij u door naar onze invulformulieren zodat wij u een service op maat kunnen aanbieden.
Wij zijn geaccrediteerd voor het kalibreren van drukproefmachines (of zoals we in de Vlaamse volksmond zeggen “voor betonpersen” of in Nederland “drukbanken”) tot 3000 kN, voor trekproefmachines (of trekbanken) tot 500 kN en ook voor het kalibreren van weegschalen tot 160 kg.

Catalogi

Door gescheiden catalogi te gebruiken bieden we een duidelijk overzicht van ons assortiment, zowel gedrukt (via onze partners) als digitaal.

Logistiek

Bij BAG-MacBen staat service niet voor een afdeling doch voor een filosofie. In iedere afdeling implementeren we een “full service”.

Bestellingen

Bestellingen kunnen op de manier geplaatst worden die de klant verkiest: per telefoon, e-mail en via onze webshop. Iedere bestelling zal steeds door onze diensten worden bevestigd. De bestelling via de webshop wordt tweemaal bevestigd: éénmaal automatisch meteen na het plaatsen van het order én een tweede maal door onze logistieke dienst met de transportprijzen.

Leveringen

Vanuit ons 1200 m² distributiecentra in Sint-Niklaas worden meer dan duizenden klanten wereldwijd beleverd, van in Finland tot in Vietnam toe. Wij beschikken over een modern orderverzamelsysteem, dat ons toelaat om op verzoek bestellingen die vòòr 13 h geplaatst worden ’s anderendaags reeds te leveren binnen België en binnen de 48h binnen de Benelux en Frankrijk.

Technisch kalibratielaboratorium

Onze laboratoria in Sint-Niklaas zijn speciaal uitgerust met een apart geïsoleerde bedrijfsvloer voor het trillingvrij kalibreren van toestellen, met een speciale verzwaarde draagbalk voor het kalibreren van hangweegschalen, met een apart gescheiden luchtafzuiging, met een aangepaste airco-installatie én met aangepaste, zware betonnen sokkels voor het kalibreren van de dynamische plaatproeven.

Technische interventies

Bij noodgevallen of pannes kunnen onze interventieploegen op zeer korte tijd bij de klant zijn. Onze technische ploeg reageert steeds binnen de 24h met een telefonisch overleg. Vele problemen kunnen vanop afstand worden opgelost. Lukt dat niet dan zijn wij met onze uitgeruste service vans in staat vele herstellingen en alle kalibraties op een uiterst korte tijd uit te voeren.